Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Niki Terpstra wint spannende E3 Harelbeke

Niki Terpstra wint spannende E3 Harelbeke

Sport
23/03/2018

Philippe Gilbert won de sprint voor de tweede plaats, Van Avermaet werd derde.

Harde koers

Op meer dan 100 kilometer van de meet is Sep Vanmarcke één van de slachtoffers bij een grote valpartij in het peloton. Hij is meteen op achtervolgen aangewezen. Een groep van 30 renners ontsnapt aan de val en Quick-Step, dat goed vertegenwoordigt is, zorgt dat het peloton in twee stukken splijt. 

Op de Taaienberg, op meer dan 70 kilometer van de meet nog, trekken ploegmaats Niki Terpstra en Yves Lampaert door. Ze pakken snel 45 seconden op een select groepje met onder meer Sagan, Gilbert, Stybar en Benoot. Ook Van Avermaet zit in het tweede groepje. Hij probeert het gat samen met Benoot te dichten. Zij krijgen Quick-Step waakhond Gilbert mee, maar komen nooit écht in de buurt van de twee leiders. 

(Lees verder onder de foto)

Vooraan wordt op de Paterberg duidelijk dat Terpstra sterker is dan Lampaert. De Nederlander rijdt Lampaert uit het wiel, maar wacht hem boven op. In de achtergrond verzet Vanmarcke berenwerk. Met een select groepje maakt hij jacht op de kop van de koers.

Op 30 kilometer acht Gilbert zijn moment gekomen. Op de Karnemelkbeekstraat laat hij Van Avermaet en Benoot achter zich. In één ruk probeert hij naar de kop van de koers te rijden, naar zijn ploegmaats Lampaert en Terpstra. In de achtergrond hergroeperen de achtervolgers zich. Een tiental renners, met onder meer Roelandts, Naesen, Vanmarcke, Stuyven en Moscon houden de kop van de koers in het vizier. Eerst halen ze opnieuw Gilbert in en een tiental kilometer later is ook Lampaert er aan voor de moeite.

De achtervolgende groep komt in de laatste tien kilometer op minder dan 20 seconden van de Nederlander, maar die houdt knap stand en wint solo in Harelbeke. 

Bekijk hier de reacties