Menen stijgt naar tweede Amateurliga

22/05/2016

Menen moest deze namiddag op bezoek bij Halle, het nummer zeven uit vierde nationale B. De grensploeg schakelde eerder al City Pirates en Sterrebeek uit.

Het duurde lang voor er wat animo kwam in de gesloten wedstrijd. Menen zat pas na de rust écht in de wedstrijd. Maar de bezoekers hebben toch ook het geluk aan hun kant, want na een Halse hoekschop kwam de bal op de lat terecht. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd had Lovenweent 1-0 aan de voet, maar de thuisspits besloot voorlangs.

Verleningen moesten dus uitsluitsel brengen en daarin sloeg de vermoeidheid toe. Toch legde Menen diep in de tweede verlenging nog een prima combinatie op de mat via Opbrouck, Verbrugghe en Meulenyzer. Verbrugghe maakte koelbloedig af: 0-1 en zo stijgt Menen naar de tweede amateurklasse.