Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mandel-United verliest met 0-3 van Sint-Eloois-Winkel in streekderby

Sport
26/03/2023

Het zijn de bezoekers die het beste starten in de derby, al is het toch een kwartier wachten op de openingstreffer. Een goeie actie vanop rechts, goeie voorzet, Sula komt perfect inlopen en duwt de 0-1 binnen.

Winkel is heer en meester in de wedstrijd en krijgt daarbij geen tot weinig weerwerk van de thuisploeg. Wel kan Winkel de wedstrijd niet verdubbelen voor de rust.

Na de rust is het opnieuw Sint-Eloois-Winkel die de lakens uitdeelt. Eerst staat het vizier van Acheampong nog niet op scherp, maar enkele minuten later volgt dan toch de bevrijdende 0-2. Goeie actie op rechts, het schot wijkt af en bij de thuisploeg denken ze aan buitenspel. Clyncke profiteert en trapt de 0-2 hard binnen.

Nu geeft Mandel-United heel veel ruimte weg, waardoor de bezoekers de ene kans na de andere kunnen opzetten. Sula draait goed weg, probeert het van ver, maar keeper Goblet redt met de vingertoppen. Het is uiteindelijk de ingevallen Boris Kudimbana die er 0-3 kan van maken. Sula brengt de bal goed onder controle, even op zij en Kudimbana duwt mooi binnen.