Mandel United is nieuwe leider

13/10/2019

Het was Mandel die het heft in handen nam bij de start van de wedstrijd, maar na 10 minuten beging Clyncke handspel in de eigen rechthoek. De bal ging op de stip, waarna Dekiere de strafschop perfect omzette: 0-1 voor de bezoekers. Mandel liet zich niet van de wijs brengen, maar botste een aantal keer op Gullegem-doelman Ampe. Met een paar goede reddingen kon hij zijn ploeg behoeden voor een tegendoelpunt. Gullegem onderging, en moest na een tweede gele kaart voor Hugelier met 10 verder. De bezoekers kregen een nieuwe tik te verwerken na handspel in de eigen zestienmeter: Mandel kreeg een penalty, die Debouver met een trap door het midden verzilverde. Met een 1-1 gelijkstand gingen beide ploegen de rust in.

Spannend slot

Na de rust ging de thuisploeg op hetzelfde elan verder en bleef het gaspedaal indrukken. De doelman van de bezoekers moest zich na een uur spelen opnieuw gewonnen geven: Raes zette voor Mandel de 2-1 op het bord. De thuisploeg kon zijn kansen niet afmaken en het spreekwoordelijke deksel loerde dan ook om de hoek. Seignez ging 5 minuten voor tijd alleen op Laleman af, maar de Gullegemse spits raakte niet voorbij de doelman. Het bleef spannend tot in de blessuretijd, maar Verspeeten  brak in het slot van de wedstrijd dan toch de ban en zette met zijn doelpunt de 3-1 eindstand op het scorebord.

Concurrenten Knokke en Racing Gent konden gisteren geen punten pakken en zo staat Mandel na zeven speeldagen alleen bovenaan. Een opsteker voor het ambitieuze Mandel, want de komende twee weken moet het aan de bak tegen die twee ploegen.