Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mandel lijkt zich te redden

Mandel lijkt zich te redden

Sport
30/05/2022

De fusieclub van Izegem en Ingelmunster won de heenwedstrijd van de eindrondefinale met ruime 6-2 cijfers van RUBT, de fusieclub van Braine en Tubize. Donderdag is er nog de terugwedstrijd, maar met deze uitslag wordt dat een fomaliteit.

Bij de rust stond het 2-1 voor Mandel, na vroege doelpunten van Tsague en Feber, en een al even vroege tegentreffer van Michel. Maar vijf dolle minuten in het begin van de tweede helft zetten de borsteljongens op rozen. Verhaest, Kimpala en Tsague mepten RUTB tegen het canvas, Feber zorgde met zijn tweede van de middag voor de genadeslag.  Mukendi lukte nog wel een tweede doelpunt voor de Waals-Brabanders, maar met een 6-2 op zak lijkt Mandel nu al zeker van het behoud in eerste nationale.

En dat is toch wel een stunt, na een seizoen waarin niks liep zoals het moest, en de nieuwe geldschieter Strive de ploeg danig in de steek liet door zich vroegtijdig terug te trekken. Ondanks het zo goed als zekere behoud blijft het toch met een bang hartje uitkijken naar de toekomst.

Auteurs: