Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Louwije en team Belgium 9e op EK Turnen

Louwije en team Belgium 9e op EK Turnen

Sport
29/05/2016

Louwije nam afgelopen week deel aan het EK turnen in Bern en kijkt, ondanks een mindere voorbereiding, toch tevreden terug op zijn eerste EK als senior. “De voorbereiding naar dit Ek verliep niet echt super, drie dagen voor het vertrek moest ik plots in Gent een test gaan turnen om te zien of ik toch fit genoeg was om de geblesseerde Daan Kenis te vervangen. Ik stond niet eens op de reservelijst, maar zonder voorbereiding kon ik toch bewijzen dat ik momenteel de fitste thuisblijver was en zo werd ik opgevist om het team te versterken. Een leuke verrassing zeker als je weet dat ik de zondag voordien nog een mooi kampioenenfeestje gevierd had op Club Brugge. Want een laatste weekend los gaan mocht wel van de coach alvorens me weer te focussen op the Road to Rio.”

Belgisch record

“Het EK kwam er dus onverwacht tussen. Mijn wedstrijd op brug en rek waren niet zo super. Vooral op rek was het sleuren en op karakter turnen. Op beide toestellen moest ik een half punt prijsgeven op mijn normale score. Op het paard met bogen lukte het me gelukkig wel. Ik turnde niet mijn moeilijkste oefening maar met mijn eindscore van 14,466 mag ik me toch bij de top 15 van Europa plaatsen op dit toestel. Als team liet iedereen punten liggen en zo missen we net de finale. Maar al bij al hebben we met de negende plaats opnieuw een nieuw Belgisch record, ons derde al dit seizoen!"

Geen risico's

Komend weekend is er het jaarlijkse turnfeest van Turnkring Vlamertinge maar Louwije zelf komt wegens kleine kwaaltjes niet in actie. "Ik kan momenteel geen risico's nemen in aanloop van de selectiewedstrijden voor Rio. Ik meen dat mijn supporters dit wel zullen begrijpen. Ik sukkel nog steeds met die kuitblessure waardoor ik al sinds het Belgisch kampioenschap niet meer spring en met dit EK kwam ook wat stijfheid in de rug opduiken. Even rustig aan trainen de komende week en eenmaal het programma voor de Road to Rio gekend is, gaan we een programma opstellen in functie van de selectienormen."

Auteurs: