Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leye woedend over VAR-tussenkomst: "Dit is een groot schandaal"

Leye woedend over VAR-tussenkomst: "Dit is een groot schandaal"

Sport
01/03/2023

De Senegalees hekelde VAR Nicolas Laforge, die even over het halfuur tussenkwam bij een overtreding van Alessandro Ciranni. Diens gele kaart werd zo een rode, en Zulte Waregem moest een uur met een man minder voort.

 "Dit is een heel groot schandaal", opende Leye. "Na afgelopen weekend en de wedstrijd van Club Brugge tegen AA Gent heeft Hein Vanhaezebrouck hard op tafel geklopt. Hij sprak over het failliet van de VAR en ik kan het niet anders zeggen. Er zijn regels en die moeten gevolgd worden. Dat dacht ik toch. Maar Laforge is de vedette en dus moest scheidsrechter Van Driessche bij de fase wel naar het scherm gaan kijken."

Leye werd ook gevraagd naar de prestatie van zijn spelers. "Maar daar kan ik momenteel weinig over zeggen", gaf hij aan. "Ik ben fier op hun prestatie met z'n tienen. Maar ik ben op dit moment enkel met de fase met Ciranni bezig. Het is onbegrijpelijk. We worden hier bestolen. Dit verdienen we niet. Het is een regelrechte schande, voor de hele club en de supporters."

Vossen: "Dupe van VAR-fout dit weekend in Brugge"

Ook aanvaller Jelle Vossen baalde dinsdagavond enorm. Ook hij legde de schuld bij een "overijverige" VAR.  "Ik ben heel ontgoocheld. We kwamen naar hier om ons te plaatsen voor de bekerfinale en we zaten tot die rode kaart ook gewoon goed in de wedstrijd. We voetbalden goed mee, al hebben we natuurlijk geen garantie dat we met elf spelers wel doorstoten."

De spits spaarde vervolgens videoref Nicolas Laforge niet. "De VAR maakt onze bekerdroom hier kapot. Voor mij was dit zeker geen rode kaart. De videorefs liggen een beetje onder vuur na dit weekend en de fase van Buchanan tegen AA Gent. Ze willen zich extra bewijzen en komen daardoor een keer extra tussen. Wij zijn hier de dupe van. Ik vind het een schande. Met tien man weet je gewoon dat het heel moeilijk wordt. Dit is een enorme gemiste kans."

Bekijk ook:

Auteurs: 
Belga