KVO en Essevee bibberend naar kwartfinale

30/11/2016

Tubeke (1B) – KV Oostende: 3-4 (n.v.)

KV Oostende leek op weg naar een eenvoudige zege want het kwam al snel op 0-1 via Cyriac. Diallo miste wel een strafschop voor de thuisploeg uit 1B maar KVO kreeg vooral heel wat mogelijkheden op een tweede treffer nog in de eerste helft. Het stootte evenwel op de thuisdoelman. Na de pauze, zelfde scenario: Cyriac zorgde voor 0-2 en dus leek de wedstrijd gelopen.

Maar Tubeke kwam verrassend snel weer in de match, op zeven minuten tijd. Eerst na een strafschop, nu omgezet via Keita (Vande Driessche van KVO kreeg rood) en even later kwam de gelijkmaker er via Laurent. Ineens 2-2. Oostende wist niet meer wat te doen en holde nu met zijn tienen volledig achter de feiten aan. Ovono trapte over de bal en Keita legde simpel de 3-2 binnen.

Oostende moest nu wel iets doen. Pedersen was Akpala komen vervangen en de Deen prikte de 3-3 tegen de netten. De eindstand ook na 90 minuten. Pas in de tweede verlenging kon KVO het laken naar zich toe trekken, via een strafschopdoelpunt van Siani.

KV Kortrijk – Moeskroen: 1-0

Een snelle aanval van Moeskroen via Dheidou op de paal liet een schaars gevuld Guldensporenstadion hopen op een goede eerste helft, maar dat was niet zo. Inspiratie- en tempoloos bekervoetbal zorgde voor een kille 0-0 halfweg. Na de pauze trok Moeskroen nadrukkelijker ten aanval. Maar Markovic (alleen voor Sifakis) liet de kansen die er kwamen liggen.

Tot KV Kortrijk dan toch kon scoren. Na knap werk van Saadi lukte Totovytskyi tegen de gang van het spel in de 1-0.

Geel (1e amateur) – Zulte Waregem: 1-2 ( na verlengingen)

De wedstrijd bij Verbroedering Geel (1e amateurklasse en dus twee klassen lager spelend dan de leider van de Jupiler Pro League) startte best verrassend, met al snel een doelpunt van de thuisploeg via Bangoura. Zulte Waregem reageerde traagjes, maar na een fout op Coopman kwam er een strafschop voor de leider. Derijck zette die in twee tijden om: 1-1 halfweg. In de tweede helft kwam geen van beiden nog tot scoren, waardoor we verlengingen kregen. Daarin wist de competitieleider maar net strafschoppen te ontwijken. Meité scoorde in de 118e minuut na een pass van Kaya.