KV Kortrijk pakt de volle buit

13/02/2020

De Kerels haalden het met 1-2, na een beslissend afstandschot van Julien De Sart. In de stand blijft Kortrijk twaalfde.

In een evenwichtige eerste helft op de Freethiel klom Kortrijk halfweg op voorsprong. Lepoint rondde een heerlijke crosspass van D'Haene keurig af en het stond 0-1. Waasland-Beveren monopoliseerde de bal, maar kon daar weinig kansen uit puren. Vlak voor rust viel de gelijkmaker dan ook letterlijk uit de lucht. Spelverdeler Kobayashi krulde een vrijschop mooi voorbij Jakubech, 1-1. Na de pauze viel er meer te beleven met kansen voor Stojanovic (Kortrijk) en Sula (Waasland-Beveren). Even voorbij het uur kwam Kortrijk opnieuw op voorsprong. De Sart liet nog maar eens zien over een uitstekend afstandschot te beschikken en vlamde de 1-2, via de lat en de vingertoppen van Jackers, tegen de netten. De thuisploeg probeerde nog de achtervolging in te zetten, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Kortrijk behield de kalmte en speelde de partij probleemloos uit.