Kortrijk Spurs pakken overwinning bij Waregemse buren

Sport
29/01/2023

De ambitie van de Kortrijk Spurs voor volgend seizoen ligt hoog. De Kortrijkzanen willen dan graag aantreden in de BNXT League, de hoogste klasse van het basketbal. Het licentiedossier is intussen ingediend, maar ook op sportief vlak hebben de Spurs een plan klaar. Samen met Waregem gaan ze jong talent opleiden en laten doorstromen naar de A-ploeg van de Spurs.

Kortrijk start furieus, Waregem werkt voorsprong weg

Vooraleer het samenwerken kan beginnen, moesten de streekgenoten het eerst nog tegen elkaar opnemen. En daarin trokken de Spurs al snel het laken naar zich toe. De Waregemse defensie moest even zoeken naar een antwoord op het snelle spel van de bezoekers, maar gaandeweg was er beterschap. Aan de rust leidde Kortrijk met nog amper twee punten voorsprong: 39 – 41.

Individuele kwaliteit

Na de rust regende het driepunters aan beide kanten van het veld, maar het was opnieuw Kortrijk dat verder kon uitlopen. Aan het einde van het derde kwart stond het 55 – 63. Uiteindelijk is het vooral de individuele sterkte van de Kortrijkse spelers die het verschil maakte. De wedstrijd eindigde op 70 – 78.