Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Iserbyt wint ook in Fayetteville

Iserbyt wint ook in Fayetteville

Sport
17/10/2022

"Ik probeerde Laurens Sweeck wel nog voor de spurt te lossen, maar eens boven op de klim konden we die eindsprint met twee niet meer ontlopen," zegt Iserbyt na afloop. "Ik begon daarop mezelf op te peppen dat ik kon winnen. Ik moest er wel voor zorgen dat ik in tweede positie aan die spurt kon beginnen want er stond vol wind op kop." 

"weer mooie wedstrijd"

Eli Iserbyt had wel een zeer kwaaie klant aan Sweeck. "Ik weet dat Laurens op zijn beste niveau zit sinds de afgelopen vier tot vijf jaar. Echt chapeau dat hij dat niveau weer kan bereiken. Wij hebben vandaag weer een mooie wedstrijd gezien. Spijtig genoeg slaagde ik er niet in om met Michael Vanthourenhout voorop te blijven. Ik zat daar net op mijn limiet en zo kon Sweeck weer aansluiten." "Ik keer dus met twee zeges naar huis. Ik moest vandaag ook winnen, als ik mijn leiderstrui en leiderspositie in de Wereldbekerstand wou behouden. Dat zat wel in mijn hoofd."

Vandaag vliegt Iserbyt naar Chicago, van daar gaat het naar ons land: morgen landt hij op Brussel. Maar veel tijd voor rust is er niet: zondag wacht de derde manche van de Wereldbeker al in Tabor.

Auteurs: