Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hevige onweersbuien stellen Matthieu Bonne op de proef in Arizona

Hevige onweersbuien stellen Matthieu Bonne op de proef in Arizona

Sport
23/03/2023

De Bredenaar reisde afgelopen vrijdag af naar Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona. Daar wil hij in zeven dagen het record breken van 3.590 kilometer fietsen. Sterker nog, de ultrasporter wil zelfs de 4.000 kilometer proberen halen. Bonne fietst zeven dagen op rij en slaapt daarbij telkens 3.20 uur per nacht. Om in zijn opzet te slagen moet hij een gemiddelde snelheid van dertig kilometer per uur aanhouden.

Achter op schema

Maar het weer is Bonne aan het uitdagen. Op dag 2 van zijn uitdaging fietste hij 534,3 km, in plaats van de 570 km die hij elke dag moet fietsen om zijn doel te halen. "Dit tijdens regen en windvlagen van meer dan 40 km/uur", klinkt het.

Toch fietst hij opnieuw aan een snelheid van 27,8 km/uur. (Bekijk in onderstaande video hoe dag 3 eruit zag).

Dag drie was voor Bonne nog uitdagender. Na de regendag moest Matthieu opnieuw vertrekken in barre omstandigheden. Een noodgedwongen pauze van een paar uur door stormweer zorgde ervoor dat er minder kilometers (447 km) gefietst werden dan de vorige twee dagen, maar Matthieu ligt nog altijd voor op het schema van het wereldrecord. "Vanaf nu wordt het evenwicht slaap vs. fietsen de grootste uitdaging", klinkt het.

Bonne heeft tot zondag 26 maart 23.59 uur lokale tijd om in zijn opzet te slagen.

Lees ook:

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere