Het Cercle-mirakel krijgt verder vorm

22/02/2020

Wat een remontada!

Cercle maakte er opnieuw haast een thuiswedstrijd van. Maar liefst 2000 supporters maakten de verplaatsing naar Moeskroen mee, gesterkt door de recent zes op zes. De bezoekende fans zagen een wedstrijd bol van de zenuwen maar met erg weinig kansen. Vooral halfweg de tweede helft kwam groen-zwart nadrukkelijker uit de verf. Stef Peeters miste eerst nog de 0-1 maar in de 75e minuut bracht Dylan De Belder Cercle toch op voorsprong. Moeskroen kon geen vuist meer maken en zo lijkt het mirakel van Cercle realiteit te worden.

Niet langer laatste

Groen-zwart pakt 9 op 9 en is voor het eerst in meer dan vijf maanden tijd weg van de laatste plaats. KV Mechelen versloeg Waasland-Beveren waardoor de Waaslanders nu de rode lantaarn dragen. Met evenveel punten als Cercle maar ook met een wedstrijd minder gewonnen. KV Oostende, dat 1-1 gelijk speelde tegen Zulte Waregem, heeft nu 22 punten en dat zijn er twee meer dan Cercle en Beveren. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Voor Cercle komen nog Gent, Club en KV Oostende eraan.