Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hawaii is harde noot voor Van Lierde en Vanhoenacker

Hawaii is harde noot voor Van Lierde en Vanhoenacker

Sport
11/10/2015

Van Lierde won de Iron Man van Hawaii twee jaar terug en kon zich na het zwemmen ook dit jaar nestelen in de kop van de wedstrijd. Tijdens het fietsen ging hij netjes mee met de topfavoriet Frodeno, een andere Duitser Raelert en de Amerikanen O'Donnell en Potts.

Pas op het einde van het fietsen moest Van Lierde een kloofje laten. Maar een vierde plaats bleef bij het begin van de marathon binnen handbereik. Maar in die marathon brak Van Lierde, net als vorig jaar. Lopen lukte niet meer na de passage door Energy Lab. Van Lierde zakte terug naar plaats 15, gaf niet op en finishte uiteindelijk als 25ste. Niet waarvoor hij naar Hawaii gekomen was.

Opgave Vanhoenacker

Marino Vanhoenacker kwam zonder uitgesproken ambities maar ook zonder stress en blessurevrij aan de start. Maar Hawai werd voor hem andermaal een afknapper. In het zwemmen ontbrak de kracht om mee te strijden voor een goede plaats. In het fietsen kende de Jabbekenaar even een opflakkering maar die was van korte duur. Tijdens het lopen gaf hij 'leeg en gekookt' op.

Voor het eerst sinds 2010 staat er geen Belg in de top tien van de Iron Man in Hawaii.

Reacties

Bekijk hier de reacties na de wedstrijd.

Auteurs: