Harelbeke bezorgt Westhoek meer degradatiezorgen

06/03/2022

Met het burenduel tussen Harelbeke en Westhoek stond er als het ware een degradatietopper op het programma. De ratten staan momenteel in de buik van de tabel gerangschikt, maar 100% zeker van het behoud zijn ze nog niet. Westhoek bengelt met 20 punten onderaan de rangschikking en heeft de punten dus broodnodig.

Het was ook meteen Westhoek die het beste aan de partij begon. Al na tien minuten duwde Coppin de 0-1 binnen. Harelbeke vond niet meteen een antwoord op het spel van de bezoekers en moest kans na kans toestaan. Dat het aan de rust nog 0-1 stond, was dan ook op z’n minst onlogisch te noemen.

Harelbeke reageert na de rust

De donderpreek van coach Derveaux tijdens de rust bleek zijn effect niet gemist te hebben. De ratten namen het commando over van de bezoekers en zorgden al na twee minuten voor de gelijkmaker. Ook na de nieuwe voorsprong voor de bezoekers, liet de thuisploeg zich niet uit z’n lood slaan. Harelbeke ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en ook dit keer met succes. Van Mol zette de 2-2 met een mooie kopbal op het scorebord. Uiteindelijk bezorgde Kasmi de bezoekers nog een koude douche. Hij legde na een vrijetrap in de 88Ste minuut de 3-2 eindstand vast.