Gullegem knikkert Mandel uit de titelstrijd

07/04/2019

Mandel United begon sterk aan de partij, terwijl Gullegem zich in de eerste helft beperkte tot verdedigen. Net voor het kwartier bracht Debouver de bezoekers op een - verdiende - voorsprong, op aangeven van Seignez. Mandel domineerde de eerste helft, maar het bleef 0-1 na 45 minuten.

In de tweede helft startte Mandel slap: na nog geen halve minuut kon Dekiere vrij de 1-1 binnenkoppen. Gullegem werd daarna de beter ploeg. Een kwartier voor tijd wees de ref naar de stip, na een discutabele  overtreding op Van de Wiele. Dekiere twijfelde niet en zette de 2-1 eindstand op het bord.

Door de overwinning van Winkel Sport op Brakel, zet de competitieleider Mandel opnieuw op zes punten. Volgende week kan Winkel Sport thuis kampioen worden tegen RC Gent Zeehaven. Gullegem klimt naar een elfde plaats in de stand, maar is nog niet volledig zeker van het behoud.