Gullegem en Westhoek zeker van redding

28/04/2019

Westhoek start scherp aan de wedstrijd. Gantois wordt na 2 min goed bediend en brengt voor, maar dan gaat het licht volledig uit bij doelman Ampe. 0-1, meteen een droomstart voor de uitploeg. Degradatiestress lijkt Westhoek duidelijk niet te hebben, en al zeker de pijlsnelle Sahuke. Vanop eigen helft breekt hij door de verdediging en werkt vervolgens koelbloedig af. 0-2 halfweg de eerste helft.

Beide ploegen gered

In de tweede helft wordt het snel 1-2 via Dekiere en met nog 20 minuten te spelen zowaar 2-2 via Hugelier. Vijf minuten voor het einde komt Westhoek toch nog omzetten en krijgen ze een strafschop. Ternier zet die feilloos om voor 2-3.

Westhoek geeft het niet meer uit handen en door het verlies van Eppegem en Overijse zijn beide ploegen gered.