Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Glen De Boeck officieel voorgesteld als trainer van KV Kortrijk

Glen De Boeck officieel voorgesteld als trainer van KV Kortrijk

Sport
02/10/2023

Kortrijk staat momenteel voorlaatste met amper 5 punten. Vrijdag pakten de Kerels hun eerste driepunter van het seizoen, een geslaagd debuut voor de nieuwe coach, dus, al werkte hij achter de schermen. 

Glen De Boeck, trainer KV Kortrijk: "Dat was eigenlijk gewoon het ultieme doel. Ik heb pas woensdag mijn contract getekend. En dan vond ik het beter om achter de schermen te werken, samen met de staff. En de staff heeft die job perfect uitgevoerd. Ik was wel aanwezig, maar ik heb ervoor gekozen om de spelersgroep niet te belasten met de komst van mezelf. Op die twee dagen was mijn impact, denk ik, groter door in de luwte te werken, dan eigenlijk al dominant aanwezig te zijn."

(lees verder onder de foto)

Met wedstrijden tegen Westerlo op verplaatsing en thuis tegen Club Brugge en Genk heeft KVK geen makkelijk programma voor de boeg. Al is dat voor Glen De Boeck relatief. "Ik blijf daarbij dat er geen makkelijke wedstrijden zijn. Elke wedstrijd zal tot de laatste minuut betwist worden. Het is aan ons om dat eigenlijk naar onze kant te laten uitdraaien."

Aan ambitie geen gebrek bij De Boeck, die net als bij z’n vorige passage bij de Veekaa op een extraatje mag rekenen als hij Play-Off 1 haalt. "Ik weet nog, de vorige keer werd ik uitgelachen door de mensen van het bestuur dat ik die clausule in mijn contract wilde, maar op vijf minuten na waren we gekwalificeerd voor Play-Off 1."

Afwachten of De Boeck die stunt nog eens kan overdoen.

Auteurs: 
Redactie