Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Genk verslaat Zulte Waregem met 3-2

Sport
28/01/2021

Door die overwinning wipt Genk opnieuw over Antwerp naar de tweede plaats in het klassement. In een eerste helft met weinig uitgespeelde kansen zorgde Paul Onuachu in het slot voor het verschil. De Gouden Stier rondde een fraaie combinatie tussen Ito en Munoz af met een eenvoudige intikker. Zeven minuten na de pauze toonde Onuachu opnieuw zijn torinstinct. Op een hoekschop van Heynen torende hij boven de Kortrijk-verdediging uit (2-0). De bezoekers reageerden met een prachtige omhaal van aanvoerder Marcq, maar Vukovic stond pal. Meteen daarna zette Ito (67.) met een rake trap Genk op 3-0. Laurens De Bock (72.) bracht met een snelle aansluitingstreffer opnieuw wat spanning in de wedstrijd. Zulte Waregem putte moed en kort voor het einde scoorde het nog een tweede keer. Gianni Bruno (88.) zette een strafschop om na handspel van Cuesta. Maar een punt zat er niet meer in voor de West-Vlamingen.

Beerschot - Kortrijk eindigt op scoreloos gelijkspel

Beerschot ging tegen Kortrijk op zoek naar een tweede zege onder de nieuwe coach Will Still. De Kielse Ratten kwamen voor de rust wel heel goed weg toen doelman Vanhamel met een uitstekende reflex uitpakte na een voorzet van Selemani die Prychynenko bijna in eigen doel verwerkte. Voor de rest viel er weinig opwinding te noteren.

Vanavond is er nog de stadsderby tussen Cercle Brugge en Club Brugge en KV Oostende neemt het op tegen Standard Luik.