Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen Keukeleire in E3 Harelbeke

Geen Keukeleire in E3 Harelbeke

Sport
22/03/2018

Keukeleire zou normaal een van de weinige renners zijn in het peloton die alle zeven kasseiklassiekers zou koersen, van Driedaagse Brugge-De Panne, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs tot en met Parijs-Roubaix. Maar nu wordt er met E3 Harelbeke één wedstrijd geschrapt.

Keukeleire kwam zaterdag ten val in Milaan-Sanremo en bezeerde daarbij zijn heup. Wel reed hij woensdag de Driedaagse, waarin hij anoniem finishte op de 109de plaats.

Lotto Soudal maakt zich zorgen

"Vanmorgen heeft de dokter een bloedstaal genomen", aldus ploegleider Herman Frison. "Het is nu afwachten wat er precies aan de hand is met hem. Misschien is hij ziek aan het worden of misschien zijn het gewoon nog de naweeën van zijn zware valpartij in Milaan-Sanremo (waar hij zijn heup bezeerde). We weten het niet, je mag zo'n valpartij toch ook niet onderschatten. Dat blijft toch een paar dagen in je lijf hangen. We wachten nu gewoon de resultaten af van dat bloedonderzoek en nemen daarna een beslissing met het oog op Gent-Wevelgem. Het is beter dat hij vrijdag rust, zeker ook met het oog op de belangrijke wedstrijden die er nog aan zitten te komen."

Auteurs: 
Belga