Europees avontuur voorbij voor Club Brugge

08/12/2021

PSG begon heel scherp en dat leidde al na minder dan twee minuten tot een voorsprong. Na een poging van Nuno Mendes belandde het leer in de voeten van Kylian Mbappé die niet aarzelde en 1-0 maakte. De Parijzenaars hadden er zin in en duwden vol op het gaspedaal. Dat leidde al gauw tot de 2-0 toen Di Maria perfect in de loop van Mbappé legde. De Franse killer knalde onhoudbaar binnen. Met de rust in zicht moesten de bezoekers zich dan toch nog een derde keer gewonnen geven. Lionel Messi mikte vanop de rand van de zestien de 3-0 heerlijk voorbij doelman Mignolet.

Na de pauze deed Club veel beter mee. Eerst moest Donnarumma al eens een bal van Lang uit zijn doel redden, middenin de tweede helft maakten de bezoekers dan toch de eerredder. Op aangeven van Lang trapte Mats Rits (68.) de 3-1 tegen de netten. Het laatste woord was toch weer voor PSG. Invaller Van der Brempt tikte Messi aan, en de bal ging op de stip. De Argentijn mikte de strafschop onhoudbaar in de rechterhoek en legde de 4-1 eindstand vast.

Manchester City is groepswinnaar met twaalf punten, PSG tweede met elf punten. Leipzig eindigt als derde m

et zeven punten, Club Brugge is vierde met vier punten.