Essevee uit Beker van België

02/12/2015

De landskampioen deed dat door Zulte Waregem met 1-0 te verslaan. Benito Raman scoorde het enige doelpunt van de partij in de 20e minuut, op assist van Brecht Dejaegere.

Essevee was betere ploeg

Niet Raman, maar Matz Sels was de matchwinnaar. De doelman van Gent hield zijn team herhaaldelijk overeind. Zowel in de eerste helft was Zulte Waregem de betere ploeg en kwam Gent goed weg. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck moest in de eerste periode al twee keer wisselen. Hij zag zowel Nana Asare als Dejaegere al vroeg geblesseerd uitvallen.

Vandaag staat Kortrijk - Anderlecht op het programma. Donderdag staan met titelverdediger Club Brugge en Lokeren de jongste twee bekerwinnaars tegenover elkaar. Meteen na die laatste achtste finale wordt de loting voor de kwartfinales uitgevoerd.

Vrijdag kijken de spelers van Gent en Zulte Waregem elkaar al opnieuw in de ogen in de Ghelamco Arena. Dan voor hun wedstrijd van de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League.