Essevee ladies uitgebekerd tegen Anderlecht

05/12/2021

De Zulte Waregem dames startten nerveus aan de bekerpartij en jammer voor de thuisploeg, zijn de paarswitte bezoekers ook superefficiënt, Britt Vanhamel kopte de 0-1 makkelijk binnen, na amper vijf minuten. Twee minuten later lag slecht uitverdedigen aan de basis van de 0-2. Noémie Gelders zette de dubbele voorsprong op het bord voor Anderlecht.

De Essevee Ladies waren niet van slag en kwamen terug in de wedstrijd na een owngoal van De Neve. Na twaalf minuten staat de ruststand al op het bord: 1-2.

Anderlecht morste met de kansen in de tweede periode en zo bleef het spannend tot het einde. In de slotfase besliste Ouzraoui de wedstrijd helemaal, 1-3, een verdiende zege voor Anderlecht, een verdienstelijk Zulte Waregem ligt uit de beker.

Opvallend: geen Tessa Wullaert bij Anderlecht. De leading lady van het Belgische voetbal geniet grote belangstelling van meerdere Scandinavische ploegen. Een eventueel derde buitenlands avontuur, na Wolfsburg en Manchester City, lonkt dus voor de drievoudige Gouden Schoen.