Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Essevee kan gelijkspel niet vasthouden

Essevee kan gelijkspel niet vasthouden

Sport
01/08/2021

Op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League heeft Standard zondag op de valreep met 1-2 gewonnen in en tegen Zulte Waregem. Standard gaat mee aan de leiding met 4/6, Zulte Waregem blijft achter met 1/6.

Rustige eerste helft

De eerste helft had weinig om het lijf aan de Gaverbeek. Samuel Bastien liet namens de Luikenaars de enige bal tussen de palen noteren, Essevee-goalie Louis Bostyn bracht redding. 0-0 was het logische gevolg halfweg.

Na rust monopoliseerde Standard de bal, maar aanvankelijk leidde dit niet tot doelrijpe kansen. Met het uur in zicht kregen de Rouches een discutabele penalty toegekend. Omar Govea speelde te kort terug op Bostyn, die zich moest reppen.

Bedrijvige Dompé

Ondanks dat hij de bal leek te spelen, greep de VAR niet in en mocht de elfmeter getrapt worden. Joao Klauss (59.) liet het niet aan zijn hart komen en opende zijn rekening in de nieuwe voetbaljaargang.

Zo'n tien minuten later kreeg invaller Saido Berahino een uitgelezen mogelijkheid om Zulte Waregem langszij te brengen. Oog in oog met Arnaud Bodart faalde hij. Met het slotkwartier dat naderde, schilderde Jean-Luc Dompé, ex-Standard, de bal op het hoofd van Abdoulaye Sissako.

De Fransman (74.) kopte de bal voorbij Bodart en alles was te herdoen. Een prangende slotfase leverde Standard toch nog de zege op. De debuterende Aron Donnum bood mede-invaller Abdoul Tapsoba (89.) de winning goal aan.

Auteurs: 
Redactie