Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

E3 Harelbeke heet nu E3 BinckBank Classic

E3 Harelbeke heet nu E3 BinckBank Classic

Sport
20/11/2018

Het 204 kilometer lange parcours kreeg een opsmuk in vergelijking met de vorige editie. Het aantal hellingen blijft behouden op vijftien. "De aanloop naar Oudenaarde is nieuw, net als de eerste helling van de dag, de Katteberg. Die vervangt dus de Wolvenberg die vorig jaar als eerste beklimming in ons parcours werd opgenomen", legt adjunct-koersdirecteur Johan Wastyn uit.

Geen Eikenberg in 2019

"Daarna volgt La Houppe en krijgen we de beklimming van de Hogerlucht en niet meer die van Broeke. Via de Knokteberg, Hotond, Kortekeer en Taaienberg gaat het naar Berg ten Stene. De Eikenberg laten we dit jaar door wegenwerken links liggen. Met de Boigneberg, Stationsberg, Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat en de Tiegemberg komen we zo weer aan vijftien hellingen op ons traject met start en aankomst op de Stasegemsesteenweg in de schaduw van het Forestiersstadion van Harelbeke. Naast de hellingen zitten er ook zo'n 15,5 kilometer kasseien in de omloop verweven. Wat betreft ons deelnemersveld worden alle WorldTourteams verder aangevuld met professioneel continentale ploegen zodat we met 25 teams van start gaan op vrijdag 29 maart."

Dit jaar ging de zege naar de Nederlander Niki Terpstra. Hij haalde het voor Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, de winnaar in 2017.

Bekijk het volledige parcours hier 

Auteurs: 
Ken Pieters