Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dreigt sombere toekomst voor KV Oostende?

Dreigt sombere toekomst voor KV Oostende?

Sport
21/12/2017

Hans Vandeweghe: “Marc Coucke wil meespelen, wil belangrijk zijn. Hij heeft ooit gezegd dat je in het wielrennen nooit meetelt, zelfs al leg je 20 miljoen neer. In het voetbal ben je meteen meneer de voorzitter. Nu voorzitter worden van de marktleider in het voetbal, en van een van de weinige Belgische spelers in het Europees voetbal, dat is misschien geen droom, maar wel een mooie opportuniteit.

KVO-supporter, dat wel, maar de club zit op zijn limiet, en tot dat besef is Coucke nu ook gekomen. “Hij is al lang tot het inzicht gekomen, maar nu zeker met de slechte periode. De mensen van wie hij dacht ze als supporter te kunnen strikken, die komen dan niet meer. KVO leeft boven zijn stand, en hij weet dat.”

Middenmotor

Vandeweghe voorspelt een sombere toekomst voor KVO, zelfs al verzekerde Coucke in een tweet dat hij de club in goede handen zal laten. “KV Oostende zal weer die middenmoter worden, die niet echt meer meedoet voor play-off een. Een lagere middenmoter die nu en dan in degradatiegevaar zal komen.”

Vandeweghe ziet ook een groot probleem ontstaan door de belangenvermenging die er onvermijdelijk zal komen. Een probleem dat de Profliga zal moeten oplossen. Maar de voorzitter daarvan is Roger Vandenstock, nu nog voorzitter van Anderlecht.

Lees ook

Auteurs: