Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Derby eindigt op gelijkspel

Sport
04/10/2020

Derbytijd in tweede nationale! De wedstrijd tussen Zwevezele en Harelbeke zou veelbelovend gaan worden. Beide ploegen pakten vorige week hun eerste zege en prijkten met respectievelijk drie en vier punten in de subtop.

De match zat echter een halfuur lang op slot. Pas in het derde kwartier kwam het eerste doelgevaar toen de Harelbeekse doelman Thieren onder de doorging. Een ploegmaat kon in allerijl nog wegwerken. Het voetbal was wel naar behoren, maar vaak ontbrak de laatste pass.

Net voor rust krijgen we uiteindelijk toch een doelpunt. Thuisploeg Zwevele kwam via een streep van Marmitte op voorsprong. In de tweede helft drongen de paars-witten van Harelbeke aan, maar pas in de laatste tien minuten viel de gelijkmaker. Derieuw devieerde een vrijschop van Vandenbroucke en bracht zo de 1-1 eindstand op het bord.