Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club verslaat dapper Essevee op weg naar bekerfinale

Club verslaat dapper Essevee op weg naar bekerfinale

Sport
05/02/2020

Vurige start van Essevee

Zulte Waregem startte onbevangen aan zijn return in de halve finale. Na nauwelijks 30 seconden besloot Bruno met links op Mignolet. Goede start van de thuisploeg.Na een kwartier kwam Dennis met een dribbel in zestien, zijn kattenpootje ging voorlangs. Amper een minuut later evenwel weer een reuzenkans voor Essevee. Bruno rukt op in de as van het veld, speelt Larin op het perfecte moment aan maar knalt vol op Mignolet. Op het half uur zorgde alweer Bruno voor gevaar. Hij zette een collectief sterke eerste helft van de thuisploeg in de verf met opnieuw een knap schot. Oprukken en afdrukken met links, Mignolet moet opnieuw de Brugse meubelen redden.

Toch bijna Club, net voor rust

Op slag van rust werd een uitstekend Zulte Waregem toch bijna afgestraft. Marcq moest een bal van Vormer net voor de lijn wegvegen. Maar de thuisploeg had wel de eerste helft Club goed vast en had zelf de beste kansen op een goal.

Larin op de paal, Mechele scoort wel.

De tweede helft was nauwelijks afgetrapt of de rode alarmbel luidde aan de overzijde. Larin werd via Bruno vrij gespeeld. Zijn schot hobbelde langs Mignolet tegen de paal. Het zou Zulte Waregem zuur opbreken want in plaats van 1-0 werd het 0-1. Krmencik kopte aan de tweede paal knap naar de grond. De bal botste over Bossut. Mechele tikte het leer nog met de borst binnen.

Gouden invaller De Ketelaere

Verlengingen leken er aan te komen maar ook Club Brugge had nog een gouden invaller in petto. Charles De Ketelaere sloop door de buitenspelval op links en werkte de bal, na wegglijden ook van Bossut, uit een scherpe hoek binnen. 1-2, en plots kon Club de finale haast niet meer ontlopen. Deschacht lukte nog bijna de 2-2 maar Essevee was erg dapper moegestreden. Diatta miste aan de overzijde nog de 1-3. Club Brugge mag zo als eerste ploeg naar de bekerfinale. Het ligt nog op schema voor een eerste dubbel sinds 1996. Ondanks een dapper Zulte Waregem...

Auteurs: