Club overwintert Europees en blijft dromen

02/12/2020

King Charles alweer

De wedstrijd kwam moeizaam, erg moeizaam op gang. De beide ploegen speelden een zeer pover openingskwartier. Geen enkele doelman had iets op te knappen. De eerste opschudding kwam er kort voor het half uur, toen Zenit na een knappe voorzet van op rechts scoorde. Maar de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Gelukkig kon Club Brugge opnieuw rekenen op zijn jonge King Charles De Ketelaere. Een matige voorzet van Ricca werd in de voeten van de youngster uit Knokke weggewerkt en Charles twijfelde niet: 1-0 en Club voelde zich met de slag beter.

(Lees verder onder de foto)

Vanaken diept uit

Nog voor de rust moest Khersakov zich nog tweemaal tonen. Eerst op een kopbal van Vanaken van op de kleine backlijn. En net voor de rust voorkwam de Russische doelman nog een doelpunt van Lang na een strak schot. Club ging al bij al tevreden de kleedkamer in. Na de pauze sidderde blauw-zwart toch even toen de gelijkmaker al snel viel. Maar ook nu weer werd de Russische goal terecht afgekeurd, na hands.

De Bruggelingen kwamen nu beter in hun spel. Opnieuw zocht De Ketelaere de zestien op. Hij werd er door twee Zenit-verdedigers tegelijk onderuit gehaald en de ref aarzelde niet. Van op de stip scoorde Vanaken de 2-0. De zege leek nu helemaal veilig.

Gebeurt het mirakel in Rome?

Zenit had hier absoluut geen antwoord meer op, en slofte de resterende minuten vol. Noa Lang kon de zege nog verder uitdiepen na een mooie voorzet van Dennis. De 3-0 is meteen een knappe en ruime zege op de punten. Een bal op de lat van Zenit veranderde daar niets meer aan.

Volgende week volgt - alweer - de match van jaar. Club is al zeker van een Europese winter maar kan nog een absoluut orgelpunt plaatsen op de poulefase door verder in de Champions League te blijven. Dan moet het wel gaan winnen op Lazio volgende week. Club telt nu 7 punten, Lazio heeft er 9.