Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club geeft winst in slotfase weg

Club geeft winst in slotfase weg

Sport
22/09/2023

Na een karrenvracht gemiste kansen scoorde aanvoerder Hans Vanaken op aangeven van Andreas Skov Olsen na 77 minuten het openingsdoelpunt in deze 350e Europese wedstrijd van Club. Het was de eerste ooit in de Conference League, na vijf jaar op rij de groepsfase van de Champions League. Mistasten van de ingevallen Casper Nielsen strafte de eveneens ingevallen Cenk Tosun in de slotfase genadeloos af: 1-1. Vlak voor het doelpunt was er aan de zijlijn een gecontesteerde fase, met een Turkse elleboog aan het adres van Vanaken die niet bestraft werd.

Ontgoocheling

"We hadden onze kansen moeten afmaken en deze wedstrijd dood  moeten maken", klonk de eerlijke analyse van Club-coach Ronny Deila na afloop. "In de kleedkamer heerst ontgoocheling omdat we geen drie punten pakken. Maar eigenlijk konden we bijna niet beter presteren dan we vandaag gedaan hebben. We leverden een topwedstrijd af en hadden enkel meer moeten scoren. Zowel verdedigend als aanvallend zat het goed bij ons, maar het was zo een van die dagen waarop je niet krijgt wat je verdient. We dwingen tien grote kansen af, dan moet je de wedstrijd gewoon winnen."

Droevige Nielsen

Bij het tegendoelpunt ging Nielsen in de fout. Vlak voor die treffer was er aan de zijlijn een gecontesteerde fase, met een Turkse elleboog aan het adres van Hans Vanaken die niet bestraft werd. "We moeten nu Casper niet beginnen te beschuldigen", ging Deila verder. "Hij is heel droevig, dat zag ik aan hem. Zo'n dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal. Nu kost ons dat de zege, maar we hadden het voordien al moeten afmaken. Soms heb je pech, soms moet je een beetje beter doen en soms is de doelman heel erg sterk. Vandaag was het een beetje van alles."

Uit tegen Bodo/Glimt 

Op de tweede speeldag in deze groep gaan de Bruggelingen op donderdag 5 oktober op bezoek bij het Noorse Bodo/Glimt, dat opende met een scoreloos gelijkspel tegen Lugano. De Zwitsers ontvangen Club dan weer op 26 oktober.

Auteurs: 
Celien Tanghe
Belga