Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge vermijdt pas in slot puntenverlies tegen Charleroi: 4-2

Club Brugge vermijdt pas in slot puntenverlies tegen Charleroi: 4-2

Sport
17/09/2023

In het Jan Breydelstadion gaf het scorebord 2-2 aan bij de rust na doelpunten van Parfait Guiagon (6.) en Vetle Dragsnes (42.) voor de Henegouwers en van Thiago (27.) en Mechele (45.) voor de Bruggelingen. In het slot trokken de ingevallen Antonio Nusa (87.) en Ferran Jutglà (90.+5) de Brugse overwinning over de streep.

De Carolo's begonnen snedig aan de wedstrijd, wat resulteerde in een vroege treffer. Guiagon verschalkte Mignolet met een laag schot in de verste hoek. Aan de overzijde stond Koffi paraat op een afstandsschot van Vetlesen. Blauw-zwart voerde de druk op, en dat loonde. Skov Olsen bediende Thiago, die met een gekruiste trap de netten deed trillen. Met wat geluk kwam Charleroi opnieuw op voorsprong. Een schot van Dragsnes week af op de rug van Spileers: 1-2. Maar de reactie van Club Brugge volgde snel. Mechele kopte een voorzet van Sabbe binnen.

In de tweede helft was Charleroi opnieuw meteen bij de les. Dabbagh kon drie keer aanleggen, maar Mignolet werd niet in verlegenheid gebracht. De Cuyper was in het slot dichtbij de winnende treffer, zijn schuiver ging net naast. Uiteindelijk trof Nusa raak met een lucky goal. Zijn voorzet dwarrelde in doel. Mechele redde daarop de meubelen voor Club door een schot van Heymans van de lijn te keren. Na een scherpe counter dolde Jutglà met Andreou om nog de 4-2 te laten optekenen.

Club Brugge, dat donderdag Besiktas ontvangt in de Conference League, wipt met 13 op 18 voorlopig naar de koppositie. De ploeg van Felice Mazzu slaagde er nog niet in te winnen dit seizoen. Het is 13e met 4 punten.

Auteurs: