Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge traint voor CL-match tegen Porto

Club Brugge traint voor CL-match tegen Porto

Sport
25/10/2022

 "Ik wil niet dat mijn spelers denken aan de mogelijke gevolgen van groepswinst", blikt coach Carl Hoefkens vooruit. "Ik wil nu gewoon proberen om de volgende wedstrijd te winnen." Een puntje volstaat tegen de Portugese kampioen om zeker te zijn van de eerste plaats. Dat kan een voordeel zijn in de achtste finales, want dan treft blauw-zwart een nummer twee uit een andere groep. In de heenmatch in Porto demonstreerde Club Brugge met een 0-4 zege.

(lees verder onder de foto)

Lachende Simon Mignolet

Een lachende Simon Mignolet zagen we op training deze ochtend. Hij is de enige doelman in de Champions League die in vier wedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt incasseerde. Mignolet en Club zijn bezig aan een droomcampagne. 

"Ik wil niet van het principe afwijken dat de volgende match de belangrijkste is", zei Hoefkens nog, die zoals gewoonlijk niet te ver in de toekomst kijkt. "Ik wil die ingesteldheid bij mijn spelers zien. We moeten honger blijven hebben. Porto van zijn kant moet winnen. Ik verwacht dus een beladen wedstrijd, met veel emotie, spanning en duels. Wij zullen de rust moeten bewaren en zorgvuldig zijn in balbezit net als ginds."

Club zal tegen Porto wel uit een ander vaatje moeten tappen dan zaterdag in de Jupiler Pro League. Tegen een tienkoppig Union verspeelden de Bruggelingen een 0-2 voorsprong tot een 2-2 eindstand. Casper Nielsen: "Meteen na de wedstrijd was het lastig, maar dat hoort bij voetbal en we analyseerden al wat beter kon. We zullen ervan leren en moeten onze blik op de volgende match leggen. We staken de koppen bij mekaar en kijken nu weer vooruit. We kregen gelukkig niet veel tijd om triest te zijn want de volgende opdracht staat al voor de deur. We zijn klaar voor de volgende match."