Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge speelt morgen zijn 350ste Europese wedstrijd: 'ambitieus, maar ook realistisch'

Club Brugge speelt morgen zijn 350ste Europese wedstrijd: 'ambitieus, maar ook realistisch'

Sport
20/09/2023

Bodo Glimt, Lugano en Besiktas kwamen uit de trommel bij de loting, en dat zijn niet meteen de makkelijkste tegenstanders. Club is ambitieus, maar ook realistisch. Simon Mignolet: "Er hebben al veel mensen gezegd en geschreven dat we heel ver kunnen gaan in die competitie. Als je alle bekijkt, hebben we al een zeer zware loting gekregen. Eerst tegen Aarhus, dan tegen Osasuna om je te plaatsen, en dan loot je nu een ploeg als Besiktas. Dat is een atypische ploeg in de Conference League met hun individuele kwaliteiten en hun brede kern. Het is belangrijk om als eerste in de groep te eindigen, om in februari een ronde over te slaan, als we verder kijken."

Besiktas verloor dit weekend nog met 3-0 van Trabzonspor, en staat pas tiende in de Turkse Super Lig. Trainer Deila gaat de Turken echter niet onderschatten. Ronny Deila: "Het is een uitstekende ploeg, met heel veel individueel talent, technisch, met sterke spitsen, zeker op voorzetten, en fysiek sterke verdedigers."

Verdedigend kan het nog beter

Club is zelf wel goed bezig in de competitie, waarin het derde staat met een punt minder dan AA Gent. Aanvallend zit het snor met 19 doelpunten, verdedigend kan het nog beter. "Als je een aanvallend team bent, en je creëert veel kansen, en je maakt ook veel doelpunten, dan betekent dat dat je aanvallend ingesteld bent, en dat je veel jongens op het veld hebt staan die in eerste instantie aan het aanvallende denken. Logisch gezien is dat het dan zo dat je aan de andere kant van het veld iets meer kansen weggeeft. Zolang wij meer doelpunten maken dan de tegenstander, heb ik daar heel weinig problemen mee."

De wedstrijd start om 19u, ongetwijfeld met een pak vurige Turkse supporters in het Jan Breydel.

Auteurs: