Club Brugge neemt revanche tegen Antwerp

11/02/2021

In een heruitgave van de Bekerfinale van vorige zomer haalden de Bruggelingen het woensdagavond in de achtste finales met 3-1 van Bekerhouder Antwerp en daarmee is de revanche voor de verloren finale meteen een feit. Voor Club is het de tiende zege op rij, in alle competities samen, en daarmee zijn ze nog steeds in de running voor de dubbel.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Hans Vanaken liet met een schuiver Ortwin De Wolf kansloos: 1-0. Daarna schilderde Ruud Vormer het leer op het hoofd van Bas Dost. Zijn kopbal werd gelost door Antwerp-doelman De Wolf en in de rebound prikte de Nederlander zijn zesde treffer voor blauw-zwart tegen de netten. Er was nog maar pas afgetrapt toen Lamkel Zé na knap samenspel met Ampomah voor Antwerpse hoop zorgde door de aansluitingstreffer voorbij Simon Mignolet te trappen: 2-1. De thuisploeg bleef er echter klinisch rustig bij en de eerste misser bij Antwerp werd meteen al afgestraft. Na een kort genomen hoekschop zag Vormer doelman De Wolf te ver uit zijn doel staan en de 3-1 was een feit. In de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd hield Mignolet met een wereldsave Batubinsika nog van de 3-2.