Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge kan eindelijk weer winnen, maar zonder glans

Club Brugge kan eindelijk weer winnen, maar zonder glans

Sport
30/01/2023

De landskampioen ging na vier gelijke spelen en een nederlaag op het veld van Essevee op zoek naar zijn eerste zege onder coach Scott Parker. De openingstreffer was ook van Club van Noa Lang, al kreeg die de bal na wat geluk toegespeeld. (lees verder onder de foto)

Zulte Waregem wilde zijn sterke thuisreputatie van de laatste weken niet zomaar opgeven en voetbalde zich terug in de wedstrijd. Alioune Ndour beloonde de inspanningen van de thuisploeg iets na het halfuur. Hij toonde zich het gretigst in het strafschopgebied en knalde de bal van dichtbij voorbij kersvers Gouden Schoen Simon Mignolet.

Club Brugge teerde op zijn ervaring en had genoeg aan een klasseflits van Vanaken om toch met een voorsprong de rust in te trekken.

Essevee blijft gevaarlijk

Zulte Waregem bleef ook na de pauze gevaarlijk, legde opnieuw het beste voetbal op de mat en was ook dicht bij de gelijkmaker. Het moest na de uitsluiting van Lopez ook nog even met tien verder.

Weer naar vierde plek

In de stand neemt Club Brugge weer de vierde plek in, Zulte Waregem blijft op een degradatieplaats staan maar ziet Eupen en KV Kortrijk toch steeds dichterbij komen.

Auteurs: