Cercle maakt na de rust korte metten met Beerschot

09/11/2022

Trainer Miron Muslic laat een aantal jongens rusten, maar dat belet de anderen niet om Beerschot meteen bij de keel te grijpen. Een snelle combinatie tussen Denkey en Gboho zet de thuisploeg al na drie minuten op voorsprong. Die vroege kloof blijkt wel dodelijk voor de wedstrijd, waarin zo goed als niks meer gebeurt, tenzij veel kleine foutjes, en een warrig leidende Matonga. Beerschot heeft het moeilijk met de druk van Cercle, en komt amper in de buurt van Warleson. Als dat dat toch een keer lukt, heeft Verlinden teveel tijd nodig.

Maar ook Cercle raakt niet meer aan kansen, en laat zich wat in slaap wiegen. Vier minuten voor de rust breekt hen dat zuur op, als Verlinden Daland en Ravych kan afhouden, en de gelijkmaker binnenschuift. Thibaud Verlinden, zoon van ex-cercle keepertrainer Dany.

Opnieuw droomstart

Muslic brengt drie nieuwe spelers, Hotic, Velkovski en Ueda voor Kehrer, Gboho en Deman, en dat rendeert meteen. In de eerste minuut bedient Hotic Ueda, die zijn man uitkapt, en overhoeks binnenschiet. Amper vier minuten later raakt een corner van Cercle niet weg, en staat Denkey op de juiste plaats. 3-1, twee mokerslagen die Beerschot uittellen.

Andere wedstrijden

Thes Sport - KV Oostende 1-4 (54' Ambrose, 62' Atanga, 75' Bätzner, 79' Vanaken, 82' Mo Berte)

KV Oostende was te gast bij Thes Sport Tessenderlo uit eerste amateur. Het werd 1-4. Ambrose (54.), Atanga (62.) en Bätzner (75.) zetten de kustboys in de tweede helft in een zetel. Sam Vanaken, broer van Hans, scoorde tegen (79.) waarna Berte (87.) de eindstand vastlegde.

Lommel - Zulte Waregem 0-1 (70' Gano)

Zulte Waregem, staartploeg in 1A, ging op bezoek bij Lommel, een middenmotor in 1B. Invaller Zinho Gano scoorde in de 70e minuut het enige doelpunt voor Essevee.

Patro Eisden-Club Brugge 0-2