Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bernard Van De Kerckhove - organisator Driedaagse De Panne-Koksijde - is overleden

Bernard Van De Kerckhove - organisator Driedaagse De Panne-Koksijde - is overleden

Sport
15/09/2015

Van De Kerckhove is een Pannenaar en was een tijdsgenoot van Eddy Merckx. In 1964 won hij de derde rit van de Ronde van Frankrijk. Een jaar later won hij de tweede rit in de Tour en droeg hij zelf de gele trui. Maar in een Pyreneënrit moest hij opgeven.

Van De Kerckhove bleef in het wielrennen na zijn actieve carrière en was een erg gekend persoon aan de Westkust. Hij zette mee zijn schouders onder de Driedaagse De Panne-Koksijde waarvan hij jarenlang de gewaardeerde organisator en het gezicht was.

Sinds half januari 2015 moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis, aangetast door de pneumokokken meningitis bacterie. Hij werd er een hele tijd in een kunstmatige coma gehouden en kon de jongste editie van de Driedaagse niet bijwonen.

Van De Kerckhove overleed dinsdagochtend. Hij werd er 74.

Koksijde rouwt

Intussen komen vanuit Koksijde de reacties binnen. Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Dit overlijden betekent een zeer zwaar verlies. Bernard heeft ons zoveel koersvreugde bezorgd. Hij scheerde hoge toppen als renner. We kregen met de leerlingen van het college van de Panne zelfs verlof toen hij de gele trui droeg in de Ronde van Frankrijk. We zullen hem missen! Ik wens zijn familie en de organisatie van de Driedaagse De Panne-Koksijde heel veel sterkte toe.”

Schepen van Sport Dirk Dawyndt: “Voor mij is vandaag een monument gestorven. Als kind was ik supporter van hem als wielrenner. Hij heeft van de driedaagse De Panne-Koksijde een merknaam gemaakt. Hij voerde promotie voor De Panne én voor Koksijde. Hij had een heel sterk koersinzicht. We zijn een atleet, een sterke koersdirecteur en loyale man verloren. Veel sterke aan de nabestaanden.”

Auteurs: