Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bekerfinale wordt een West-Vlaams duel

Bekerfinale wordt een West-Vlaams duel

Sport
02/02/2017

Zulte Waregem won gisteren met 0-2 op Eupen, nadat het ook al de heenmatch in Waregem had gewonnen. KV Oostende had eerder al Genk opzijgezet. Voor KVO is de bekerfinale een primeur in de clubgeschiedenis. Zulte Waregem is al aan zijn 3de finale toe in 12 jaar, het won de beker 1 keer in 2006, en is vast van plan om dat straks nog eens te herhalen.  

Francky Dury: “Ik heb één gewonnen en dan loop je dagen gelukkig, ik heb één verloren en dan loop je dagen ongelukkig, dat is echt. Een finale moet je niet spelen, een finale moet je winnen, dat is een cliché, maar dat is zo.”

Davy de Fauw doet nog beter dan Dury, met  vier bekerfinales op een rij, waarvan twee keer ook met Club Brugge. Dit keer is KV Oostende dus de tegenstander, een West-Vlaams onderonsje met twee ploegen die hun ambitie voluit tonen.

Niet van 'moeten' maar van 'graag willen'

Davy de Fauw, Zulte Waregem: “Anders staat er toch een grote club in, of twee grote clubs, en dan is het van moeten, en nu is het van twee ploegen die heel graag willen, die heel graag Europa in willen. Oostende wil heel graag die eerste prijs. Wij hebben die al een keertje gehad. Sowieso zou het voor ons leuk zijn, vooral met het Europese ticket. We hebben er een paar jaar geleden van geproefd, en het zijn toch leuke momenten.”

En hoe je het ook draait of keert, Zulte Waregem is nog volop in de running voor de dubbel, bekerwinst en landstitel. Francky Dury: “Zover heb ik nog niet gedacht, neen, neen, je moet niet overdrijven. Ik denk dat de titelstrijd zal gaan tussen Club en Anderlecht.”

Auteurs: