Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beker: Fierheid én ontgoocheling overheersen

Beker: Fierheid én ontgoocheling overheersen

Sport
06/02/2020

Grote tevredenheid dan weer bij Club Brugge, dat op koers blijft voor het grote doel dit seizoen: de dubbel, beker én titel.

Na de 1-1 uit de heenmatch was de uitslag een hard verdict voor de mannen van Francky Dury, die na afloop zijn spelers feliciteerde. "Mijn jongens mogen vandaag fier zijn. Ik vind dat er ons weinig te verwijten valt. Ik heb de jongens in de kleedkamer gezegd dat ze ontgoocheld mogen zijn maar ook fier over wat ze hebben getoond. We zijn allemaal sportmensen. Het is normaal dat we nu diep ontgoocheld zijn. Wij krijgen vijf of zes kansen om het af te maken maar laten die liggen. Anderzijds maken wij verdedigend twee foutjes en worden die afgestraft. Dat is het verschil."

"Het was een echte cupmatch met twee ploegen die voluit voor de zege gingen. Bij beide ploegen heb ik de 'no sweat, no glory' mentaliteit gezien", verwees Philippe Clement na de match naar de Brugse slogan. "Ik ben heel blij met deze overwinning want het had even goed anders kunnen aflopen. Zulte Waregem heeft vandaag getoond dat het over een sterke coach beschikt en een goeie groep. Als ze zo verder doen, zal het moeilijk worden om hen uit play-off 1 te houden."

"Mooiste moment uit mijn carrière tot dusver"

Het was Charles De Ketelaere die Club Brugge woensdagavond naar de finale van de beker trapte. De Brugse youngster tekende kort voor affluiten voor de beslissende 1-2. "Ik ben heel gelukkig. Dit is het mooiste moment uit mijn carrière tot dusver", reageerde de 18-jarige aanvallende middenvelder, die zijn eerste treffer voor Club maakte. Club had het tegen Zulte niet onder de markt en na de 1-1 van Oberlin leken verlengingen in de maak. "We hebben misschien een beetje met vuur gespeeld maar in zo'n wedstrijd als vandaag telt maar een ding en dat is de finale. Dat is het belangrijkste. Dat we daar nu staan is heel mooi. Deze ploeg is heel ambitieus. We gaan er nu vol voor."

Club treft in de finale op 22 maart in het Brusselse Koning Boudewijnstadion Antwerp of KV Kortrijk. Die twee ploegen speelden 1-1 gelijk op de Bosuil. Vanavond volgt de return in het Guldensporenstadion.

Auteurs: 
Belga