Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

BCO verliest nipt van Strasbourg

BCO verliest nipt van Strasbourg

Sport
21/12/2016

BC Oostende kreeg met Strasbourg de nummer twee uit de Champions League-groep over de vloer in de Versluys Dome. In Frankrijk had BCO na een dramatisch derde kwart met 74-64 verloren. In de terugwedstrijd hield de landskampioen gelijke tred, 17-18 na het eerste kwart.

Een driepunter van DJ Newbill zorgde voor een eerste Oostendse voorsprong bij 24-19, maar de thuisverdediging was een aantal keren niet bij de pinken, en een bom van Erving Walker deed de balans weer aan de andere kant overslaan, 26-29.Walker en Slaughter strooiden lustig met passes, en Oostende kreeg het steeds moeilijker om tot een shot te komen, 29-40 bij de rust.

Ook in het derde kwart werd de Oostendse defense aan flarden gespeeld door de Fransen (29-46), maar op karakter kwam de thuisploeg weer dichterbij. Katic vond opeens de weg naar de korf, 42-48, met zijn tiende punt van de avond. Maar de opflakkering was van korte duur, en dom balverlies van Salumu in de slotseconden leidde tot een 47-56 stand.

Maar Oostende gaf niet op en met bommen van Gillet, Walden en Kesteloot werd het weer spannend, 58-58. Strasbourg sloop toch weer weg (60-65), en op cruciale momenten gingen pogingen van Gillet en Kuridza er niet in. Gelukkig was er nog Corey Walden om BCO met een steal in de wedstrijd te houden (64-65). In de laatste minuut liep een poging van Walden verkeerd, maar ook Strasbourg kwam niet meer tot scoren. Een fastbreak met Djordjevic en Gillet bracht die laatste naar de vrijworplijn op 7 seconden van het einde. Gillet faalde een keer, 65-65, en moest daarna op zijn beurt een fout maken. Travis miste de eerste, maar niet de tweede, 65-66 met nog 5,9 seconden op de klok. Na de time-out ging de bal naar Walden, maar die miste, en ook Djordjevic kon in de herkansing niet scoren. BCO verloor zo heel erg nipt van Strasbourg met 65-66.

In de stand van groep D blijft BC Oostende vijfde. De eerste vier gaan door, net als de vier beste vijfde.

BC Oostende : Walden 2-13, Mwema 0-3, Keselj 0-0, Gillet 0-7, Salumu 5-0, Katic 5-, Boukichou 4-0, Djordjevic 0-0, Jagodic-Kuridza 4-0, Kesteloot 3-3, Newbill 6-5

Strasbourg : Lacombe 2-2, Slaughter 2-0, Leloup 0-2, Sy 3-2, Walker 10-0, Jaiteh 2-9, Travis 133-, Murphy 3-0, Howard 5-8

Coach Dario Gjergja "Niet de avond geworden die ik had verwacht"

Corey Walden vond dat Oostende de wedstrijd had moeten winnen. "We missen een paar easy shots, en we maken teveel fouten, zeker in verdedigend opzicht, terwijl dit toch een wedstrijd was die we hadden kunnen winnen. Dit verlies is zwaar om te dragen."

Coach Gjergja was teleurgesteld in zijn team. "Er zijn er teveel die voor hun eigen stats hebben gespeeld. In de eerste helft hadden we op geen enkel moment controle over de wedstrijd, terwijl Strasbourg met veel agressie, en energie speelde. Dat had ik ook willen zien. Op het einde hadden we pech, maar we kregen wel twee kansen om de wedstrijd te winnen (Walden en Djordjevic, nvdr). Maandag wil ik tegen Limburg een reactie zien van mijn team.

Auteurs: