BCO klopt Bergen in opener halve finales BNXT League

11/05/2022

De halve finales worden gespeeld naar een best-of-five.

Oostende sloeg toe in het tweede quarter (19-5) van de ontmoeting tussen de twee finalisten van vorig seizoen. Bij de pauze stond de kustploeg 46-27 voor. Oostende, het beste team in de Elite Gold, consolideerde nadien de voorsprong. Bij Oostende was Levi Randolph (17 ptn) het best bij schot. Marcus Tyus maakte 19 punten voor Bergen.

Mechelen en Leuven staan voor het eerst in de halve finales. Mechelen, de Belgische nummer twee in de Elite Gold, leidde bij de rust met 40-37. Maar in het derde quarter haalde Leuven uit: 9-23. De thuisploeg herstelde nog bijna van die klap en kwam op ruim een minuut van het einde terug tot 63-66, Leuven liet zich de zege echter niet meer afsnoepen.

Jakob Cebasek was de topschutter bij de bezoekers met 21 punten. Bij Mechelen ontbrak de met de gezondheid sukkelende Wen Mukubu, Belgisch Speler van het Jaar. Domien Loubry gooide 21 punten door de korf.

Donderdag speelt Bergen gastheer voor Oostende, Leuven ontvangt dan Mechelen.