Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

BCO heeft vijfde wedstrijd nodig om door te stoten

BCO heeft vijfde wedstrijd nodig om door te stoten

Sport
17/05/2023

BCO staat 2-1 voor in de best-of-five, en er lijkt ook geen vuiltje aan de lucht in het begin. Oostende loopt 2-8 uit, na het eerste kwart staat het 22-29. Maar dan knokken de Kangoeroes zich onder impuls van Loubry terug in de wedstrijd, en bij de helft kijkt BCO tegen een driepuntenachterstand uit, 48-45. Dario Gjergja: "We verknoeien een voorsprong van 11 punten, en we doen dat dan nog op twee minuten tijd. Dat is het probleem. We weten niet meer hoe we hen moeten afstoppen, welke opties we offensief moeten nemen."

Coach is niet gelukkig

Oostende had ook al de eerste wedstrijd aan de Winketkaai verloren met 3 punten, en slaagt er ook nu niet in om weer over Mechelen te raken. Zeker niet als in het vierde kwart Wen Mukubu helemeel ontploft. Hij komt uit op 33 punten. Kangoeroes winnen met 92-77, en dwingen zo een vijfde en beslissende wedstrijd af. Het zal anders moeten, dat beseft ook de coach. "Defensief gaven we niet present in deze wedstrijd, maar ik ben ook niet gelukkig met het offensieve gedeelte. Kangoeroes kan minder roteren, maar toch slikken we bijna 100 punten. Dat is onaanvaardbaar."

De andere finalist is wel al bekend nadat Antwerp Giants in vier wedstrijd afrekenden met Limburg United. In Nederland gaat de finale tussen Leiden en Groningen.

Auteurs: 
Belga