BC Oostende verovert 24e landstitel, de twaalfde op rij!

28/05/2023

Oostende nam van bij de start het initiatief in de eigen COREtec Dôme. Na het eerste kwart leidde de thuisploeg met 18-15 en die voorsprong bouwde het team van coach Dario Gjergja in het tweede kwart uit. Zo keken de Giants bij de rust aan tegen een 41-24 achterstand.

Na de pauze ging de titelverdediger door op zijn elan, zodat Oostende de vierde en laatste periode mocht aansnijden met een veilige voorsprong van achttien punten (61-43). Antwerp probeerde in de laatste tien minuten het onmogelijke waar te maken, maar Oostende hield vlot stand en liep zelfs nog uit. De ingevallen en afscheidnemende clublegende Dusan Djordjevic maakte symbolisch de laatste driepunter.

(lees verder onder de foto)

Vrenz Bleijenbergh en Pierre-Antoine Gillet scoorden allebei 13 punten voor Oostende. Desonta Bradford was met 14 punten de meest efficiënte bezoeker.

Oostende was met een uitschuiver begonnen aan de finale tegen Antwerp. Het verloor de eerste match in de Lotto Arena met 63-62. Maar daarna volgden overtuigende twee zeges (94-60 en 70-86).