BC Oostende op een zege van titel

05/06/2014

BC Oostende begon fel aan de wedstrijd, en kwam 7-0 voor dankzij het Amerikaanse duo Berggren-Wilkinson. Raivio zorgde ervoor dat Aalstar kon aanklampen, Cummard zette de 12-9 op het bord. Maar BCO hield de controle, en na het eerste kwart stond het vijf punten voor, 20-15.

Ook het tweede kwart was voor Oostende, dat een sterke invalbeurt van Khalid Boukichou zag. Ook Ponitka scoorde zijn enthousiaste punten, en zo groeide de voorsprong tot tien punten (33-23). Een smerige kopstoot van Thomas Dreesen (slachtoffer Niels Marnegrave) die niet gezien werd door het scheidsrechterstrio, zette de zaal in vuur en vlam, zeker toen net daarna Petrovic een technische fout kreeg tegengefloten. Aalst sloop vanop de vrijworplijn terug tot 33-27. Djordjevic nam het roer weer over, Berggren en Thompson zorgden voor de 44-36 ruststand.

Oostende kwam scherper uit de kleedkamer. Berggren scoorde op assist van Djordjevic, met de fout erbovenop, een bom van Thompson bracht de kloof op 15 punten (53-38). Dat werd zelfs nog twee punten meer toen Thompson twee keer Berggren bediende voor de dunk. Oostende was sterker onder de borden, zowel verdedigend als aanvallend, en stoomde door naar 66-44. Het derde kwart sloot af bij 73-48, wedstrijd gespeeld.

Het vierde kwart was dan ook een maat voor niks. Gjergja gunde zijn bank aardig wat speelminuten, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Oostende won de derde wedstrijd met 91-64 en staat nu op één zege van de vijftiende landstitel.

BC Oostende : Berggren 9-9, Thompson 8-3, Wilkinson 6-6, Gillet 2-0, Salumu 4-5, Ponitka 5-3, Boukichou 6-2, Djordjevic 4-2, Petrovic 0-7, Serron 0-5, Marnegrave 0-5

Aalstar : Steinbach 1-3, Raivio 7-3, Tofi 6-6, Cummard 3-0, Butler 8-3, Hanavan 7-3, Young 2-2, Releford 2-4, El Khounchar 0-4