Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alec Segaert kan met nieuw paspoort naar WK wielrennen in Glasgow na diefstal

Alec Segaert kan met nieuw paspoort naar WK wielrennen in Glasgow na diefstal

Sport
04/08/2023

Lendeledenaar Alec Segaert is één van de topfavorieten op een podium bij zowel het tijdrijden als de wegrit voor beloften, op het WK wielrennen in het Schotse Glasgow. Vorig jaar eindigde hij als tweede op het WK tijdrijden. Woensdag begint hij er aan.

Vlucht gemist

Maar onderweg naar Glasgow werd zijn rugzak vandaag gestolen op de trein. Segaert wilde zo van op de luchthaven in Zaventem afreizen naar het WK. In die rugzak stak ook zijn internationaal paspoort. Zonder heeft afreizen geen zin. Zijn broer Loïc postte de diefstal op sociale media.

Door de diefstal miste Segaert ook zijn vlucht. Maar hij bleef niet bij de pakken zitten. We namen contact en horen dat hij via een spoedprocedure om 17 uur een nieuw internationaal paspoort heeft verkregen. Vanavond om 22 uur neemt hij dan een andere vlucht vanuit Amsterdam om alsnog de selectie vervoegen.

Een pak extra administratieve zorgen dus voor de topfavoriet in het tijdrijden. Vorig jaar pakte hij zilver, na de Deen Søren Wærenskjold, maar die rijdt nu bij de profs. Segaert werd eind juni nog tweede op het BK tijdrijden bij de profs.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere