Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

24 uur aan een stuk karten in Kortrijk

24 uur aan een stuk karten in Kortrijk

Sport
05/02/2023

Tweeëntwintig teams rijden 24u lang met 270cc 4-takt karts in Worldkarts Kortrijk. De topsnelheid van de karts bedraag +/- 70km/h. De wedstrijd in Kortrijk is uniek omdat er elk uur gewisseld moet worden van kart, zodat elk team één uur met elke kart heeft gereden. 

Alle piloten dienen op minimum 80 kg te rijden. Wegen ze te licht, dan wordt er lood in de kart gelegd. Tussen de deelnemers is er ook het McChallenge-team, met jonge West-Vlaamse talenten die Stoffel Vandoorne proberen achterna te gaan. Ze maken voor het eerst kennis met een lange race en dat tussen een deelnemersveld met enkele ex-wereldkampioenen.  

Naast Belgische teams, zijn er ook Fransen, Duitsers, Zwitsers, Nederlanders en Polen van de partij. De meeste teams rijden met vier à zes rijders en wisselen elk uur van piloot. De strijd om de overwining gaat tussen een tiental topteams, gemixt met enkele lokale toppers en jong, toekomstig talent, alsook enkele teams die voor de eerste maal proeven van een 24u race.

Blue Star, met 2 ex-wereldkampioenen in het team, trekt uiteindelijk aan het langste eind en wint de 24u Worldkarts Kortrijk. Het McChallenge Team met de vele jonge West-Vlamingen eindigt op een verdienstelijke 17e plaats.

Auteurs: 
Thomas Soen