Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

16 hellingen in E3 Harelbeke

16 hellingen in E3 Harelbeke

Sport
13/12/2019

Na La Houppe wordt de Kanarieberg in het parcours opgenomen. "Zo vermijden we de gevaarlijke afdaling naar Schorisse," vertelt parcoursverantwoordelijke Johan Wastyn. "Tweede verandering is dat we na de Taaienberg de Eikenberg niet meer aandoen, maar meteen naar de Stationsberg trekken. Voor de rest verandert er niks aan ons principe. Een rustige aanloop van een kleine honderd kilometer, en dan volle bak koers. Dat is ook ons motto natuurlijk, altijd....koers."

De wedstrijd is dik 203 kilometer lang, en gaat over 16 hellingen, beginnende met de Katteberg, en eindigend met het Vossenhol in Tieegem. Vorig jaar versloeg Zdenek Stybar in de sprint Wout Van Aert, Greg Vanavermaet en Alberto Bettiol.

Wie het parcours wil bekijken, klikt op de link hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=qCgB1VCrItA

4500 euro voor het Ventiel

E3 verbindt zich sinds een paar jaar aan een goed doel, Het Ventiel, dat jong dementen begeleidt. Agristo verkoopt frietjes in de E3 Arena ten voordele van hun werking. Het bedrag wordt door de organisatoren verdubbeld, en zo krijgt Het Ventiel 4500 euro.

Metalicum

Huiskunstenaar Marc Vanhecke werd ook in de bloemetjes gezet.In 2020 maakt hij al zijn negende trofee voor E3. "In de zomer begin ik na te denken over het concept, nu sluimert dat ergens in mijn hoofd, en na Nieuwjaar is het mijn eerste taak om dat idee uit te werken."

Daarnaast ontwerpt hij ook de trofeeën voor het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp en de Kermiscross in Ardooie. "Katherine Compton is de enige die mij ooit bedankt heeft voor de trofee," merkt Vanhecke fijntjes op. Zijn werk is nu verzameld in een boek, Metalicum. In deze uitgave van Bibliodroom kun je het beste van het werk van de metaalkunstenaar terugvinden.

Auteurs: