Sam, met een liefde voor gezond eten en yoga, ging als jong meisje scheikunde studeren. Ze kwam terecht in labo's in Gent en Wevelgem. Tien jaar onderzocht ze stalen van allerlei aard: water, gas, afvalstoffen,? Maar na een tijdje kon de nauwkeurige, accurate, wetenschappelijke wereld haar niet meer bekoren.
Ze leerde uit de loopbaanbegeleiding dat haar sterke, creatieve kant ook in haar professioneel leven een plaats moest krijgen. Het boekenhuis Theoria in Kortrijk was op zoek naar een nieuwe medewerker. Een boekenhuis waar niet enkele boeken over de toonbank gaan, maar ook taartjes, snacks, ? Er komt eens een auteur spreken of een chef gaat in de boekenkeuken aan de slag. Sam werkt er nu 8 maanden, en zelf ziet ze het niet eens als 'haar werk'.
We moeten langer werken en een goede work-life balance is een uitdaging. En de job van je leven is vaak niet meer voor het leven. In ons magazine TwerkT vertellen mensen over hun professionele loopbaan en de verandering daarin.