Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Celstraffen voor trio dat autistische jongeman overvalt in Izegem

Celstraffen voor trio dat autistische jongeman overvalt in Izegem

Nieuws
08/07/2021

De beklaagden stonden het slachtoffer op 20 februari op te wachten in de hal van zijn appartement. Een van hen overmeesterde hem, de andere bond hem vast met snelbinders aan een bureaustoel. Samen met een derde overvaller vulden ze enkele zakken vol spullen, voornamelijk videospelletjes.

Blijvende angst

De jongen slaagde erin om zichzelf te bevrijden, maar hield er een enorme schrik aan over. "Mijn cliënt durft zijn nieuwe adres niet aan de rechtbank bezorgen uit angst dat de beklaagden hem komen opzoeken", zegt zijn advocaat. (lees verder onder de video)

    Op de beklaagdenbank twee broers: ze beweren dat de derde kompaan het brein is van de overval. Die derde kende het slachtoffer, en zou de autistische jongen een lesje willen leren nadat hij hem een spelletje had uitgeleend. "Hij had niet voldoende lef om het zelf op te lossen, dus heeft hij er de broers bij gesleurd", zegt de advocaat van één van de broers. Maar de derde zegt dat het vooral een combinatie van alcohol en groepsdruk was die aan de basis van de overval lag.

    Trio gestraft

    De broer die de man vastbond, krijgt een celstraf van drie jaar, waarvan een jaar effectief. De andere broer krijgt een celstraf van twee jaar, waarvan alleen de voorhechtenis effectief. De derde beklaagde krijgt ook drie jaar cel, waarvan een jaar effectief. Alle drie kregen ze ook een contactverbod op expliciet verzoek van het slachtoffer.

    Lees meer

    Auteurs: