Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zoekactie De Panne stopgezet: 8 mensen, waarvan 2 kinderen, zijn nog vermist

Zoekactie De Panne stopgezet: 8 mensen, waarvan 2 kinderen, zijn nog vermist

Nieuws
21/01/2020

De politie en de kustwacht kwamen vanochtend rond 5.30 uur ter plaatse. Vermoedelijk 14 transmigranten waren met een bootje ter hoogte van de zeilwagenclub de ijskoude zee op gegaan. Op die manier wilden ze in het Verenigd Koninkrijk geraken, maar ze moesten snel terugkeren. De groep kwam weer aan land. Eén van hen belde kletsnat aan bij een buurtbewoner. 

Er startte een grootschalige zoekactie op het strand, in samenwerking met ook de Franse politie. De heli kon wel niet opstijgen door de mist. Er lagen rugzakken en ook kledij op het strand, die waren van de vluchtelingen. 6 mensen werden snel teruggevonden. Zij zaten op de DK-bus (busverbinding tussen België en Frankrijk). Het gaat om 1 Afghaan en 5 Iraniërs. De 6 werden overbracht naar de gebouwen van politiezone Westkust. Ook het bootje is intussen gevonden. (lees verder onder de fotogalerij)

De zoekactie is intussen stopgezet. 8 mensen, waarvan 2 kinderen, blijven vermist. De politie hield een grootschalige zoekactie van Adinkerke tot in Noord-Frankrijk met drones en speurhonden. Ook op zee werd er gezocht, zonder resultaat. Frank Demeester van het parket West-Vlaanderen afdeling Brugge: 'Er werd niemand op zee of in de omgeving gevonden, en het vermoeden is groot dat alle personen na de poging tot overtocht via het vasteland de plaats hebben verlaten.' 

Bram Degrieck, burgemeester De Panne: 'We zoeken nog 8 mensen, waarvan 2 minderjarigen'

Nico Paelinck, politiezone Westkust: 'Vermoedelijk 14 vluchtelingen teruggezwommen naar het strand'